Accident grav, cu două victime

Posted in Intervenții recente

82782526 2626972717538449 7206014537735077888 nAstăzi, la ora 11.10, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari roșioreni au fost alertați de producerea unui accident rutier, pe raza localității Dulceanca, cu două victime, posibil încarcerate.

Pentru salvarea persoanelor, la fața locului s-au deplasat rapid două echipaje de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Roșiorii de Vede, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță Județean.

În urma accidentului, unde un autoturism a intrat într-un pom de pe marginea carosabilului, au rezultat două victime, conștiente și cooperante, dintre care una încarcerată. Persoana încarcerată, o femeie de 43 de ani, a fost scoasă de pompieri din caroseria deformată cu ajutorul accesoriilor de descarcerare și predată echipajului SAJ pentru îngrijiri medicale și transportarea la spital. Cealaltă victimă, un tânăr de 22 de ani, conducătorul auto, ce acuza diferite traumatisme, a fost preluat de echipajul SMURD.

Cazul a rămas în atenția poliției pentru cercetări.

O zi solicitantă, cu 33 de misiuni în sprijinul cetățenilor

Posted in Intervenții recente

IMG 20200108 WA0002În ultimele 24 de ore, pompierii militari teleormăneni au gestionat un număr de 33 de situații de urgență, care au pus în pericol viața ori bunurile materiale ale cetățenilor, iar pentru restabilirea stării de normalitate au fost adoptate măsuri și acțiuni urgente, alocarea de resurse suplimentare și managementul unitar al forțelor și mijloacelor implicate.

Dintre misiunile executate, 24 au fost pentru acordarea primului ajutor persoanelor cu probleme medicale și transportarea la spital de către echipajele de paramedici (SMURD Teleorman), 3 intervenții în sprijinul echipajelor medicale ale SAJ Teleorman, o misiune de asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor în orașul Videle ca urmare a unor scăpări de gaze și 5 incendii, dintre care 3 la locuințe, în localitățile Ludăneasa, Răsuceni și Roșiorii de Vede, unul la resturi menajere în orașul Zimnicea și un incendiu la un garaj din municipiul Roșiorii de Vede, cu pericol de propagare la o casă de locuit.

Casa de locuit salvată

Observat și anunțat la timp pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112,  în dimineața zilei de ieri, la ora 09.10, incendiul izbucnit la locuința unei familii din satul Ludăneasa, comuna Răsmirești, a fost localizat și lichidat rapid de pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă.

Focul, pornit de la un coș de fum deteriorat, se manifesta la o grindă din imediata apropiere a acestuia, cu pericol de propagare la întregul imobil. Incendiul a fost stins în limitele găsite, reușindu-se astfel salvarea casei de locuit, estimată la peste 20000 de lei.

Pericol de extindere la locuință

Aseară, la ora 18.01, militarii Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de manifestarea unui incendiu la un garaj situat pe strada Lt. Dogeanu, cu pericol de propagare la casa de locuit din apropiere.

Ajunși în mai puțin de 5 minute la locul evenimentului, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pompierii au constatat faptul că flăcările se manifestau generalizat la acoperișul garajului, realizat din astereală din lemn învelită cu plăci de azbociment, pe o suprafață de cca. 40 mp, la un autoturism Dacia Logan, aflat în interiorul acestuia, în proproție de cca. 70% și la aproape 500kg de lemne de foc.

După aproximativ două ore, incendiul a fost stins în limitele găsite, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 5000 de lei. Valoarea bunurilor materiale salvate, reprezentând casa de locuit și anexele gospodărești, au fost estimate la suma de 50000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul a fost generat de un scurtcircuit produs la instalația electrică improvizată a garajului, ce era neizolată corespunzător.

Locuință cuprinsă de flăcări, la Răsuceni

Aseară, la ora 19.50, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la o locuință din localitatea Răsuceni.

Sosiți la fața locului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, militarii au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat, la acoperișul și tavanele casei, la mobilierul din trei camere de locuit, la tâmplăria din lemn a imobilului, la aproximativ 300 kg de materiale textile (îmbrăcăminte) și la peste 500 kg de lemne de foc, acestea fiind depozitate în interior.

Flăcările au fost stinse după aproape două ore de intervenție, în limitele găsite, valoarea pagubelor ridicându-se la suma de 20000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la aproximativ 5000 de lei.

Din primele verificări, a reieșit faptul că incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui coș de fum deteriorat, care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din podul locuinței.

Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

Pompierii vă recomandă...

Având în vedere faptul că în ultima perioadă, la nivelul județului nostru se constată o tendință de creștere a numărului de incendii izbucnite în gospodăriile cetățenești, în special la locuințe, având drept cauze probabile mijloacele de încălzire cu defecțiuni, improvizații ori pentru că sunt lăsate nesupravegheate, recomandăm cetățenilor să respecte următoarele măsuri preventive:

- evitați supraîncălzirea sobelor, deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur;

- depozitați jarul și cenușa numai în gropi special amenajate;

- amplasați lemnele și hainele la o distanță de minim 1 m față de sobele metalice, respectiv 50 cm față de cele din teracotă;

- supravegheați permanent focul;

- nu aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile;

- izolați coșurile de fum față de elementele combustibile ale planșeelor prin îngroșarea zidăriei de cărămidă a acestuia cu 25 cm; în spațiul dintre coș și planșeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;

- evitați introducerea, în coșuri și burlane, a elementelor combustibile ale acoperișului sau planșeului;

- curățați coșurile de evacuare a fumului de funingine.

- nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații;

- nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;

- nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan;

- nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum ar fi: fierul de călcat, reșourile, radiatoarele și altele asemenea;

- instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând cu strictețe indicațiile producătorului ce sunt menționate în prospectul produsului;

- verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;

- respectați regulile și măsurile de prevenire a incendiilor privind folosirea aparatelor de utilizat gazele naturale și a mijloacelor de încălzire de tip centrală;

- nu folosiți instalații de gaz improvizate;

- nu lăsați aparatele de utilizat gaze naturale, în funcțiune, nesupravegheate;

- dacă simțiți miros de gaz, nu utilizați surse de aprindere cu flacără (chibrituri, brichete, etc.), nu aprindeți lumina și deschideți ferestrele pentru aerisire.

Foarte important!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Finanțare nerambursabilă pentru reabilitarea termică a clădirii I.S.U. Teleorman

Posted in Intervenții recente

sediuInspectoratul pentru Situații de Urgență ”Alexandru Dimitrie Ghica” al Județului Teleorman a demarat activitățile pentru implementarea proiectului ”Reabilitare termică a clădirii C1 Pavilion Principal Administrativ nr. (48-127-01)  în vederea creșterii performanței energetice” – cod MySMIS 122655, în care are calitatea de beneficiar.

Proiectul va fi implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate prin Regio – Programul Operațional Regional  2014 - 2020, axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, prioritate de investiții 3.1. Sprijinirea eficienței energetice a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.

Obiectivul principal vizează eficientizarea energetică și gestionarea inteligentă a energiei, precum și aducerea la standardele actuale de calitate în construcții și limitarea emisiilor de CO2.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Alexandru Dimitrie Ghica” al Județului Teleorman a încheiat un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia în calitate de Organism Intremediar pentru Programul Operațional Regional la nivelul regiunii Sud Muntenia.

Proiectul va fi derulat în municipiul Alexandria, în perioada 01.09.2019 - 30.11.2020, cu o valoare totală de 1.796.028,87 lei, din care finanțare nerambursabilă în valoare de 1.282.872,79 lei.

Pentru detalii suplimentare: colonel ing. Stancu Marius, manager de proiect, tel. 0247-31.11.13, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Bilanțul săptămânii: 203 intervenții

Posted in Intervenții recente

IMG 20191221 WA0050Pompierii militari din cadrul subunităților de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au gestionat în cursul săptămânii trecute un număr de 203 situații de urgență.

Dintre aceste intervenții, 10 au fost pentru localizarea și lichidarea unor incendii, nouă dintre ele izbucnite în gospodăriile cetățenești din cauza mijloacelor de încălzire folosite ori a instalațiilor electrice defecte sau cu improvizații, 145 au reprezentat cazurile cu probleme medicale preluate de echipajele SMURD Teleorman, 4 misiuni de descarcerare a victimelor din accidentele rutiere, 43 de misiuni pentru preluarea persoanelor bolnave de către echipajele medicale specializate ale SAJ Teleorman, salvări de animale, misiuni de asigurare, deblocări uși, sprijinirea cetățenilor în diferite situații de urgență, precum și o alarmă falsă, un incendiu neconfirmat în localitatea Rădoiești Vale.

Pe timpul acestor intervenții, pompierii militari teleormăneni au reușit să salveze 10 persoane și bunuri materiale apreciate la peste 400 000 de lei.

#IGSU
#ISUTeleorman
#Prevenim_Protejăm_Salvăm

Pompierii teleormăneni vă recomandă...

Posted in Intervenții recente

brad in flacariÎntrucât în această perioadă, împodobirea locuinţelor şi a gospodăriilor cu ornamente, beculeţe şi alte obiecte decorative specifice Crăciunului reprezintă o tradiţie, pompierii militari teleormăneni atrag atenţia cetăţenilor asupra pericolului de incendiu la care se expun prin utilizarea instalaţiilor electrice decorative defecte şi a ornamentelor necorespunzătoare sau prin manifestarea neglijenţei în folosirea mijloacelor de încălzire şi a surselor de foc.

În scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite care ar putea umbri bucuria sărbătorilor de iarnă, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri de prevenire a incendiilor:

☑️ fixaţi bradul în condiţii de siguranţă, luând măsuri de împiedicare a răsturnărilor accidentale;
☑️ verificaţi instalaţia de brad din punct de vedere al funcţionării, înainte de a o monta pe pom, iar în cazul detectării unor defecţiuni nu faceţi improvizaţii;
☑️ nu amplasaţi bradul în vecinătatea surselor de căldură (radiatoare, reşouri etc.) sau în apropierea materialelor combustibile (perdele, draperii, piese de mobilier etc.);
☑️ nu aprindeți artificii sau lumânări în bradul de Crăciun sau în apropierea acestuia. Indiferent dacă este natural sau artificial, acesta se poate aprinde rapid, conducând la incendierea locuinței;
☑️ supravegheaţi în permanenţă copiii, eliminaţi din jocul lor artificiile, lumânările aprinse şi păstraţi la locuri sigure chibriturile şi brichetele;
☑️ nu lăsați nesupravegheate sau la îndemâna copiilor instalațiile ornamentale;
☑️ un brad de Crăciun instalat în casă şi împodobit cu accesoriile tradiţionale, poate fi cuprins de flăcări în mai puţin de un minut. Dacă se produce un astfel de eveniment, acoperiţi bradul cât mai urgent cu o pătură udă, pentru a stinge focul;
>☑️la părăsirea locuinţei, întrerupeţi alimentarea instalaţiilor electrice, a decoraţiunilor şi verificați închiderea robinetului buteliei de gaz petrolier lichefiat.

 

nu tremur la cutremur

           

logo Ziua IP

            localizare 112 banner             

widget anticoruptie


banner ghid anticoruptie

 
  fiipregatit2     bn informare preventiva     banner ASPR IGSU