Pe urmele tatălui ...

Posted in Intervenții recente

FB IMG 1576070450220La numai 16 ani, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic Marin Preda din municipiul Turnu Măgurele, Ciongaru Claudiu Ștefan ne-a spus cu încredere că viitorul său va fi printre salvatorii teleormăneni profesioniști, că își dorește din suflet să urmeze cariera militară a tătălui.

De Ziua Internațională a Voluntarilor, Claudiu ne-a mărturisit dorința sa, aceea de a urma o carieră de salvator în domeniul situațiilor de urgență, lucru pe care îl poate realiza prin absolvirea Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Al. Ioan Cuza” din București ori a Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești, motiv pentru care el este foarte atent în ceea ce privește pregătirea sa.

Între timp, dornic să învețe cât mai repede această meserie și să-și ajute semenii, acesta s-a înscris în cadrul programului de voluntariat "Salvator din Pasiune", derulat la nivelul ISU Teleorman.

Pe toată durata cursurilor, tânărul turnean a demonstrat ambiție, inteligență, curaj, dorința de a învăța și a-și dezvolta abilitățile de salvator, astfel încât să poată fi de un real sprijin comunității din care face parte.

Mai mult decât atât, de acum încolo, pe timpul cât își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Turnu Măgurele, tatăl său, plt. adj. Ciongaru Iuliu Florin, va fi unul dintre mentorii săi, lucru care cu siguranță îl va motiva și mai mult în dorința de a fi un profesionist desăvârșit.

Îi felicităm pentru modul în care a ales să se implice în rezolvarea problemelor celor aflați în dificultate, pentru spiritul lui civic, altruismul și responsabilitatea față de semeni și îl asigurăm de întreaga noastră prețuire pentru tot ceea ce face, constituind un adevărat model pentru tinerii de vârsta sa!

Celor care își doresc să ajute sau să învețe cum pot fi de de folos comunității în calitate de voluntari, le precizăm că informații cu privire la programul "Salvator din Psiune" se pot obține de pe pagina de internet a inspectoratului www.isuteleorman.ro sau de la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, cu tel. 0247/311113, int. 27111.

#ISUTeleorman
#SALVATOR_DIN_PASIUNE
#Voluntariat
#Pompierii
#SMURD

Prevenim_protejăm_salvăm

Posted in Intervenții recente

IMG 20191210 WA0021Ca să prevenim, trebuie să fim foarte bine informați, iar acest lucru nu se poate realiza decât cu ajutorul educației.

Astăzi, 10 decembrie, personalul unității noastre a mers în două unități de învățământ din mediul rural, la Lăceni și Orbeasca, pentru a-i învăța pe cei mici cum să se comporte pe timpul unor situații de urgență, în special incendii și cutremure, și ce măsuri pot lua pentru prevenirea unor evenimente nedorite.

Elevii au avut prilejul de a învăța de la pompierii teleormăneni modul de acordare a primului ajutor, fiind abordate temele specifice vârstei lor, respectiv dezobstrucția căilor aeriene și poziția laterală de siguranță.

Cum era de așteptat, salvatorii au încheiat activitățile cu efectuarea unui exercițiu de evacuare în caz de incendiu, asigurându-se astfel de faptul că elevii și cadrele didactice cunosc și respectă modul de comportare într-o situație reală.

În perioada următoare ne dorim să ajungem în cât mai multe localități din județ, să-i învățăm pe copii cum să fie în siguranță, acasă, pe drum și la școală.

#ISUTeleorman
#Pompierii
#Prevenim_Protejăm_Salvăm

Felicitări voluntarilor ISU Teleorman!

Posted in Intervenții recente

78146625 2581285245440530 5132809866628300800 oAstăzi, 05 decembrie, de Ziua Internațională a Voluntarilor, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman a avut loc o activitate festivă la care au participat 20 de voluntari teleormăneni.

Această zi oferă atât voluntarilor, cât și unității noastre ocazia de a onora munca în folosul celorlalți, de a împărtăși valorile voluntariatului și de a le promova în cadrul comunităților.

Vă mulțumim dragi voluntari, pentru că prin implicare și responsabilitate dăruiți semenilor exemple demne de urmat!

#ISUTeleorman
#SMURD
#VOLUNTARI

Accident cu trei victime la Măldăeni

Posted in Intervenții recente

78967672 2584063655162689 4112548305383194624 nAzi-noapte, în jurul orei 22.55, pe drumul european E70, com. Măldăeni, un autoturism a intrat într-un cap de pod, răsturnându-se.

În urma acestui eveniment a rezultat rănirea a trei persoane, bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 28 de ani, conștiente și cooperante, dintre care una încarcerată.

Pentru salvarea acestor oameni au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă care are în dotare modulul de descarcerare și o ambulanță SMURD, iar de la Serviciul de Ambulanță Teleorman două echipaje medicale.

După acordarea primului ajutor, cele trei persoane au fost transportate la Spitalul Municipal din Roșiorii de Vede pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Cazul a fost preluat de poliție pentru cercetări.

„Profesionalismul înseamnă să ştii cum să faci, când să faci şi să faci” - Frank Tyger

Posted in Intervenții recente

20191022 103446În fiecare zi de activitate, pompierii sunt acei oameni care pot readuce speranța în sufletele semenilor, motiv pentru care ei se asigură de faptul că vor fi pregătiți pentru a face față oricăror evenimente, practicându-și meseria cu profesionalism, devotament și curaj.

Profesionalismul pompierilor militari teleormăneni rezultă din pregătirea continuă, atât în centrele de pregătire specializate ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgențe, cât și prin intermediul Centrelor Mobile de Pregătire a Paramedicilor, care au în dotare toate echipamentele necesare derulării acestor activități specifice.

În perioada 14 -26 octombrie, la Centru de Pregătire al Pompierilor din municipiul Alexandria, peste 74 de militari din cadrul I.S.U. Teleorman, ce au competențe pe linia acordării primului ajutor calificat și încadrează ambulanțele S.M.U.R.D., își continuă pregătirea cu scopul aprofundării și perfecționării deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de prim ajutor de bază și calificat, dezvoltarea și promovarea celor mai bune practici de prim ajutor calificat în salvarea victimelor, resuscitarea cardio-pulmonară, folosind defibrilatorul extern semiautomat și respectarea principiilor de intervenție în cazul accidentelor cu victime multiple.

Activitățile sunt conduse și coordonate de către instructorii formatori din cadrul ISU Argeș, cpt. Surugiu Mihai și plt. adj. Bucur Ionel Claudiu, în colaborare cu cei din cadrul ISU Teleorman, plt.maj. Bunea Daniela Liliana - asistent medical principal (coordonator SMURD Teleorman) și plt.adj.Băloiu Marius (instructor formator SMURD Teleorman).

Încheiem prin a preciza faptul că, pentru a face o intervenție dificilă să pară una ușoară, iar succesul să fie garantat, pregătirea este cheia pompierilor militari profesioniști.

#IGSU
#ISUTeleorman
#Profesioniștii#Profesionalism
#SMURDTeleorman

 
 

nu tremur la cutremur

           

logo Ziua IP

            localizare 112 banner             

widget anticoruptie


banner ghid anticoruptie

 
  fiipregatit2     bn informare preventiva     banner ASPR IGSU