Caravana SMURD „Fii pregătit” ajunge în județul Teleorman

Posted in Arhivă ştiri şi informaţii

Există situații limită în care câteva secunde pot schimba totul!

Caravana SMURD „Fii pregătit” ajunge în județul Teleorman, municipiul Alexandria, în data de 11 mai 2019, în Parcul Pădurea Vedea.

Caravana este constituită dintr-un centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă.

Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.Caravana SMURD Fii pregatit 1

Pompierii militari vă invită să participați la cursurile de instruire pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență, prezentările și demonstraţiile care se vor desfăşura în Parcul Pădurea Vedea sâmbătă, 11 mai 2019, între orele 09.00- 16.00.

Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii etc. şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă.

Participanţii vor putea urmări filme realizate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar cursul va conţine și o parte practică interactivă, în care vor fi prezentate măsurile de prim-ajutor de către paramedici SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A. D. Ghica” Teleorman, precum şi demonstraţii în domeniul altor situaţii de urgenţă.

Fiecare cetățean trebuie să fie conștient că are nevoie de o minimă pregătire pentru a face față dezastrelor care pot apărea oricând: cutremure, inundații, incendii, etc.

În felul acesta se poate proteja pe sine, familia sa, dar și comunitatea de pericole.

Șansele de supravieţuire cresc considerabil dacă suntem pregătiţi.

 

nu tremur la cutremur

           

logo Ziua IP

            localizare 112 banner             

widget anticoruptie


banner ghid anticoruptie

 
  fiipregatit2     bn informare preventiva     banner ASPR IGSU