Polei în județul Teleorman

Posted in Arhivă ştiri şi informaţii

50673252 2330614453840945 227312235062493184 nÎn această dimineață și azi-noapte, la nivelul județului nostru ne-am confruntat cu ceea ce se numește "ploaie înghețată" sau "freezing rain", în acest sens fiind emis și un Cod Portocaliu de polei.

În vederea luării imediate a măsurilor operative care să conducă la rezolvarea oricăror probleme ce puteau pune în pericol viața și bunurile materiale ale cetățenilor, azi-noapte, pe perioada Codului Portocaliu, la nivelul județului nostru a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenție (CJCCI) din care au făcut parte reprezentanții instituțiilor cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase.

Misiunile derulate în contextul fenomenelor prognozate pentru aceasta perioadă au fost:

- astăzi de dimineață, la ora 06.03, pe DJ 504, în apropierea localității Cernetu, o mașină a derapat și nu se mai putea deplasa din cauza gheții. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria și membrii CLSU Mârzănești au intervenit pentru scoaterea autoturismului cu un tractor și o autospecială de primă intervenție și comandă (Duster). Situația a fost rezolvată fără probleme deosebite;

- la ora 09.04, pe DJ 612, între Călinești și Licuriciu, din cauza poleiului format pe asfalt, 4 autoturisme nu puteau să-și continue deplasarea, acestea aflându-se la baza unui deal. Pentru rezolvarea situației au intervenit pompierii militari alexăndrineni cu o autoșenilată și membrii CLSU Călinești cu un tractor;

- la 10.30, pe DJ 503, la ieșirea din localitatea Drăgănești Vlașca spre Tîrnava, din cauza gheții, o creangă dintr-un copac s-a rupt și a căzut pe firele electrice din zonă. Pompierii militari au izolat locul și a fost solicitată intervenția unui echipaj specializat al furnizorului de energie electrică.

În zonele în care au fost semnalate probleme din cauza poleiului, s-a luat legătura cu drumarii, care au suplimentat în cel mai scurt timp numărul autovehiculelor pentru imprastierea de material antiderapant.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică la nivelul județului Teleorman, din informațiile primite de la operatorul economic, situația se prezenta astfel: 12 localități afectate parțial, cu un număr total de 105 deranjamente și aproximativ 3803 consumatori întrerupți. Pentru remedierea defecțiunilor, în acest moment sunt pe teren un număr de 29 de echipe specializate.

 
 

nu tremur la cutremur

           

logo Ziua IP

            localizare 112 banner             

widget anticoruptie


banner ghid anticoruptie

 
  fiipregatit2     bn informare preventiva     banner ASPR IGSU